Sidor

torsdag 1 december 2011

Dagens tankar...

Tänk att det finns folk som inte källsorterar! Tvåtusenelva liksom! De som skyller på att de hellre "lägger den tiden på barnen", har inte plats, det blandas ändå i containern, vet inte hur man gör, etc, etc. Lathet kallas det. 
Att källsortera är ungefär lika naturligt för mig som att borsta tänderna och jag kommer inte ihåg att vi gjort något annat i mitt barndomshem. Jag kommer ihåg när jag flyttade hemifrån och mina kombosar blev skitirriterad på mig för att jag alltid la det ursköljda mjölkpaketet på diskbänken :) Jag visste ju inte var vi hade källsorteringen, haha, stackarna! 
Vi var ju snabba med att skaffa en till soptunna när Amos anlände, folk bräkte ju hit och dit om att soptunnorna skulle vara nära att sprängas av all skit (höhö) vi skulle kasta! Det hinner gå nästan en månad innan vi måste ställa ut EN av tunnorna för tömning :) Och det är ju sortering och kompostens förtjänst tror jag! :)






Jag sa till Linnea nu ikväll att jag tycker Oban inte är sig lik! Han är loj, trött och lite pipig. Idag när jag hängde upp lite julstämning stod han vid stolen (inget ovanligt dock, han är alltid där jag är) och pep plötsligt. Ett långt, olyckligt "pjuuuuiiii". Jag har klämt och känt och böjt och tänkt att det kanske är något efter vurpan han gjorde i skogen för två veckor sedan då han kom utsbubblande med ett helt slappt bakben, men han reagerar inte alls på det. Han var dessutom helt ofokuserad när vi tränade på eftermiddagen!
Sedan slog det mig att Queenie började löpa förra veckan och vi har ju umgåtts mycket med dem. Sedan började Tuva löpa och hon är ju här på dagarna och så ska säkert Tia börja löpa närsomhelst med tanke på att han går i röven på henne hela dagarna. 
Stackarn! De har de inte lätt karlarna, inte konstigt att han tycker synd om sig själv :)




Enligt Tuvas matte och husse är hon extremt trött
och loj när hon löper, vill helst bara sova.
Jag har inte sett en tillstymmelse till att hon skulle
vilja vara minsta lilla mindre aktiv än tidigare :)Hujedamej sånt troll hon är!


I helgen stod jag framför spegeln och insåg att mina hörn på kroppen liksom börjat blivit lite runda... Svullnaden - som Niklas så gulligt och omtänksamt kallar den - på magen har fortfarande inte efter alla dessa månader försvunnit :) Snarare blivit liiite större, och längre... Jag fattar verkligen att kroppen alstrar otroligt mycket energi och näring när den producerar mjölk, men den orkar väl inte ta itu med hur mycket som helst ändå. Det är ju bara att inse att jag får börja tänka efter, barnvagnspromenaderna kommer ju aldrig ge så mycket som en rejäl skogspromenad och att baka så ofta som jag gör får ju konsekvenser. Men jag ska försöka dra ner på godsaker och börja göra dagpromenaderna lite hurtigare, inte för att jag vill vara ett skelett, men en kropp skapad av socker är ingen glad kropp, varken i klänning eller i uppförsbacke.




Den här julväxten ska tydligen bli fin när den slår ut!
Hoppas det blir snart, för nu ser det ut som det står
en penis i kruka på bänken.

"En kona för kukan!" (Internskämt)


Är det inte vackert så säg?
Adventsstjärnan i köksfönstret är så himla fin,
men den passar egentligen inte ovanpå lampan
(nej, det går inte att ta bort skärmen utan att plocka
isär skiten) men vem bryr sig? 

2 kommentarer:

Storasyster Kristin sa...

Vi källsorterar också, vilket i praktiken innebär att vi alltid har skåpet fullt med skräp (glas, plast och metall) eftersom det är så bökigt att köra iväg med skiten till återvinningen så man väntar alldeles för länge. Soporna däremot kommer ju Hemab och hämtar - jag skulle gärna betala för att de hämtar återvinningsskräpet istället! Sedan har vi ju hund och höns som tar hand om en hel del matrester också. Vill du ha en tupp i julklapp kanske? ;)

Anonym sa...

I garaget står en låda för plåtförpackningar, en låda för glas dock blandat till vi kommer till sorteringsstationen. En låda för tomma pappförpackningar samt en låda för blanka tidningar (reklam),och en låda för pet flaskor och en låda för öl och dricka burkar samt en tunna med plastsäck för plastförpackningar, emballage. Bilen står ute! Dagtidningar eldar vi upp i pannan. Frågan kvarstår dock om vi nu skall göra detta? Något slag av morot borde kunna ges för detta. I stället har vi Sveriges högsta skatt och det ser ut på sorteringsstationen som en öppen soptipp! Dock har vi fått höjd fastighetsskatt. Naturskönt område kallas det, javisst vi har ju fått rejält mycket mera sly också, annars har ju det mesta tagits från oss och gott till tätorten. Detta kan man tydligt se inte minst på just dessa sorteringsstationer. I Härnösand nya fina containrar, och här gammla rostiga buckliga sådana.
Detta låter som ett pessimistiskt inslag men är tyvärr den krassa saningen. Det blir heller inte bättre nu då väghastigheten sänktes till 80.km/tim. och vägen därmed klassades ner till lägre standard och därmed lägre underhåll.
Ha det så gott, sotera mera och flytta inte ut på landsbygden.
Luttrad men stolt kvadruttelmorfar!