Sidor

tisdag 7 juni 2011

Vallningskväll ...

Stöde Vallgård bjöd på finfina gräsmarker, leriga fållor, ärtiga får och en j*vla massa mygg! Jag  tänkte inte på att meddela mitt välsignade tillstånd till instruktören så han fick slita tre pass med vardera hund medan jag stod utanför som ett fån, det var tydligen inte tillåtet att kastas omkring inne bland fåren i nionde månaden ;) Lite tråkigt - för det är ju roligast att valla själv- men nyttigt att se hur det "egentligen" ska gå till. Tia var het som vanligt men lyhörd och grymt duktig, lite slarv och hets men det är ju nästan ett år sedan hon vallade sist. Oban överraskade oerhört genom att sköta sig jättefint, sist sket han fullständigt i fåren. Nu snarkar de ikapp! :)

Oban pussade fåren på nosen men Gizmo
tog ändå priset: han försökte prata dem till
att flytta sig ;)


Psycho-Lilly tycker får är lite läskiga
så då försöker man skrämmas!


Oban & Tony vallar ...


Tinas fina fina bordercollie Cliff!


Fan vad bra man mår när hunden
ser på en med SÅN blick!!


Världens roligaste skylt såg vi på vägen hem :)

Ännu två grejer som imponerade på mig ikväll var Tinas lille Cliff, det är helt otroligt vad lättstyrd han var och vad naturligt han fixade fåren. Jättecoolt!
Sen var det John-Åke och Gunillas (kennel Cukids) kelpiehanne Fogerty som imponerade! Han var platsad på sidan av fårhagen medan John-Åke jobbade med Gizmo, liggande utan koppel. Ungtuppen Gizmo tyckte att han kunde springa dit och brösta sig lite, knuffa och strutta runt på stela ben och Fogerty låg kvar på husses kommando. Inte en gång försökte han komma åt uslingen trots att han verkligen inte skulle behövt accepterat det! DET är lydnad och tillit det! Inte ens då Gozmo knuffade honom i sidan då han travade mot sin husse på inkallning gjorde han något. Sjukt imponerande! :)

3 kommentarer:

Hanna sa...

Ja visst är det kul att valla! Jag och vovvarna ska ägna oss mycket åt den aktiviteten i sommar :)

Anonym sa...

Du kommer nog snart också att "valla" el. vagga i den närmaste tiden. Håller med om "den blicken el. känslan" är suverän det är en A,HA!
Ha det gott och lev och njut av dagen!
Gällarn, alias Dubbelmorfarn!

Linnea sa...

Lilly är så jävla snygg ibland ;-) Men det var synd om henne idag, hon är alldeles rödprickig på magen efter knotten igår =(