Sidor

fredag 29 april 2011

Fredagskvällen ...

Niklas dumpade mig direkt efter jobbet så jag packade in hundarna i bilen, ringde och tjatade på Linnea och så en timme senare befann vi oss i Timrås skogar; pladdrandes och vandrandes fram och tillbaka på superfina stigar med lyckliga hundar som rusade kring benen. 
Väl framme vid bilarna igen ställde Linnea upp en ruta och körde igenom fjärren med Nikki medan jag testade Majas (är hundvakt åt en kompis BC, omplacering) färdigheter i lydnad - och de var inte dåliga! Hon skulle lätt klara sig igenom en lydnadsetta, jag är så nyfiken på hennes bakgrund, det är häftigt att se att det sitter i trots att det måste vara över fyra år sedan Titti tog över henne.
De övriga tre hundarna fick några sökskick och både Lillybill och Tia greppade och kom in med lösrullen utan problem, duttiga! Oban är ju helt rookie på sök - det närmsta vi kommit är ju leta efter husse eller matte som hoppat av stigen - så han letar med ögonen fem till tio meter in i rutan och vänder sedan eller sätter ner nosen för att spåra. Men när han vet vad han ska göra kommer djup inte vara något problem, han springer ut på femtio meter i uppletandet utan tvekan.  
Det var iallafall en väldans trevlig kväll och nu är bordercollien utslagen (inte kelpisarna såklart - puckon...) och de tvåbenta har kastat omkull sig i soffan med mums-mums och jordgubbar :) 
Parasiten dansar tango så magen pekar åt alla håll och det är lite roligare nu när barnmorskan har visat vad som är fot och vad som är ända på krabaten <3 





Skalbaggen Oban ...




3 kommentarer:

Malin sa...

oh vad mysigt det låter. Saknar dig och skräpen <3

Jessica sa...

Vad lyckliga alla hundarna ser ut =)

Krutrut-Lisa sa...

Hundarna ser ut att verkligen leva livet fullt ut! Härliga dagar. Ser framemot att kunna ses snart för flockpromenad.

KRAM LISA