Sidor

lördag 17 juli 2010

Lydnadstävling klass 2!


(Den kursiva texten är deras kommentarer...)

Platsliggande: 8.0 (sätter sig före kommando)

Fritt följ: 9,5 (tränger vid halt, vid sväng fin och jämn position)

Läggande under gång: 10

Inkallande med ställande: 8 (ändrar position i starten)

Sändande med ställande: 10

Apportering: 10 (snyggt!)

Fritt hopp över hinder: 10

Fjärrdirigering: 10

Helhetsintryck: 10

Summa 186, 5 poäng - ett förstapris och en förstaplacering! :)

Jag kan ju verkligen inte klaga på den här starten!! "Rutan" gjorde hon så strålande klockrent och så även "hoppet", de moment jag inte trodde var helt befästa. Så kan det gå!
Av fem ekipage fick två uppflytt (tvåan hade 184 poäng) och två andrapris, en bröt på grund av att hennes hund började halta under fria följet. Jättetråkigt tyckte nog alla för de hade jättefin kontakt och skulle nog stått på prispallen. Jag såg henne vid bilen lite senare upplöst i tårar medan hon pratade med någon i telefonen och tyckte så himla synd om henne! Dock fick jag reda på senare att Linnéa som gått för att prata med henne att hunden hade en tasskada men att tjejen ändå hade velat chansa! Riktigt dåligt, med tanke på hur hältan såg ut var det knappast något som kom varannan vecka? Och den borde dessutom varit under smärtstillande...?

Tävlingen startade med klass 3 där det var två startanden, en flat och en schäfer. Ingen av dem visade upp något särskilt imponerande program och domaren var ibland löjligt snäll! Det var hon även i klass 1 och 2, men betydligt hårdare än i klass 3, dåligt!
I tvåan satte sig en rottis och försökte skita två gånger så hon bröt (genom att lyfta sin hund i svansen) och i ettans platsliggning klev en golden upp för att gå till labben bredvid och försöka sätta på den! Den sista händelsen störde Jennys Manne så han var tvungen att gå dit och visa var skåpet ska stå. Tyvärr förstörde det Jennys och Mannes vidare prestationer så de bröt :(

Helt klart nöjd med min dag! Nu är nästa tävling i Ånge 30 juli och går det bra där anmäler jag mig till en sista och hoppas på ett LP2, sen kommer all energi gå åt freestylen så vi kommer upp oss där också. Trean tar vi god tid på oss att ta oss igenom!

5 kommentarer:

Kristin sa...

Grattis syrran! Vad härligt att det gick så bra för er! :D
Härhemma vet vi alla hur duktig du är (och alltid har varit) med hundar, och du har naturligtvis särskilt fin kontakt med Tia som är din första alldeles egna hund. Så vi är inte ett dugg förvånade. Fortsätt på samma vis!

Kram

Husse sa...

Grattis Tia! Du är så duktig som tränar och har så bra tävlingsnerver! Du har en stolt husse (som har lärt dig nästan allt du kan!).

Ingela, Zeb, Indy sa...

WOW!!!! Supergrattis! Himmel vad duktiga ni är!

Anonym sa...

GRATTIS!!! Vad duktiga ni är! Vore roligt att komma och titta på er nån gång :)
Kram Challis

Anonym sa...

GRATTIS! Men hûlö va skû man mä all n'dan lydnan om de int gå ¨å jäga mä hun.f... Dock värmer de ett faders hjärta att si hûr du lytjes. Lycka tell även i fortsättningen. Ja tro ju dock att du kom å fåä bå jobbigare å hårdare mä'n Oban. Roligare också når man si att de då ha gått hem.
Ha'ä gûtt å sköt om!
Käret Morfarn!