Sidor

söndag 20 december 2009

Pro-jul på landet ...

1. Morfar och Junie...
2. Moster Ingela och lilla

Karin Lovisa ...


<3


Kanske nån tappar en bit...?


1. Ooooooh - petapetapeta!!
2. Hjärtat mitt!


1. HUNGRIG!
2.
Mohahaha!

I helgen hade vi en liten provsmakning inför julfirandet hos mamma och pappa; julmat, mys och en massa skratt. Hem kom vi efter att ha åkt i snöstorm Viksjö-->Härnösand-->Sundsvall. Är trött så ini... men ack så nöjd. Imorgon åker vi på jobbet i vanlig ordning och efteråt ska vi slåss med alla andra i Birsta som är sent ute efter julklappar. Vaddå framförhållning? :D
Igår strålade solen och där i skogen låg snön tjock på grenarna, men jag tänkte att jag spar energin till söndagen, då ska jag fota Viksjö i sin prakt! Jojo, snön yrde och yrde och solen lyste med sin frånvaro. Men termometern visade -8 och det var skitmysigt att skotta fram bilarna medan Tia rusade som den galna kelpie hon är. Hon rusade så blodet sprutade (nåja) men inte brydde hon sig om det! Inte förrän bandaget lindades på så hon inte blodade ner allt golv, då blev hon jääääättehalt. Är även grymt imponerad av chokladsaten som ligger helt stilla när Junie grabbar tag i pälsen, inte en tendens till obehagliga upplevelser där inte! Djur och ungar är verkligen det bästa som finns <3 Blev helt varm i kroppen då Junie, Katten (öööh, vilket av alla namn var det nu han fick?) och Tia trängdes i hallen för att möta pappa i dörren.

Nu sitter vi här mitt i stan och smäller i oss kvällsfika medan en film rullar på TV:n. Tia drar stockar som en skogshuggare och utanför virvlar snöflingorna. Tänk vad lite vi har men va' gott vi mår!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har Tia nu hittat på som fick blodet att spruta? Lovikka har också fått sitt "öronjack" - släktdraget från mamma Lisa och Tia... Men Lovikka fick sitt jack i örat på ett litet annorlunda vis - hon fastnade mellan valpens tänder... Och inte ett ljud hon sa! Vad vuxna hundar står ut med när det gäller valpar övergår mitt förstånd!
Kram från oss i söder och vi önskar er en riktigt GOD JUL!
Hanna & Lovikka & Frasse & Nessi

Anonym sa...

Dan före doppar dagen, ljuv musik tonar från köks regionen i form av Sissel Kyrkebue än hur håken de nu stavas. Även ljuva dofter kommer från samma håll i form av ny griljerad skinka. No känne jäg att julen liksom håll på å krype på. Alle mine 7. gräner har nått sin julort inklusive voran sum nu ä klädd å grann sum e härskaps käring.
I afta tyttje ja såg en littn gråen gubbe härmä lillstuga sum skugge yga å blire opp mot Hippa i hopp om å fo si nan större å röare kolega kan ja tänke.
Ja längtes då likt e bån ti måran då i kum hem allehop.
Men ja säg för er dä att kör värnomt så int na ont hännä, dä ä håken så härt tån han nysnön ommapå blåisen.
God Jul till er alla bloggläsare!
Käret Dubbel Morfarn!