Sidor

fredag 28 augusti 2009

Den där vardagslunken ...





Att vinka av gubben i dörren som en riktigt duktig husmor efter att ha ätit frukost tillsammans framför TV4:s Godmorgonsverigellervaddetnuheter trots att man själv inte börjar förrän mittpådan, det är lite vardagsmys i mina ögon. Hundarna är sömndruckna och kisar välkomnande när man hasar sig till badrummet med morgonrocken på vid gavel och de rör sig inte en tum förrän man skramlar med matskålarna eller det risslar i kopplen (koppel förressten, någon som har några till övers?). Sedan ägnar man resten av de tidigare timmarna att gå rundan på nätet och läsa allas uppdateringar tillsammans med en kopp te samtidigt som man sneglar lite missnöjt på klockan som går lite för fort. Det är ju ändå den där todolistan och även om den förminskats något så läggs det ju till grejor.
Men idag är det ju fredag och bara det sprider en känsla av välbefinnande även om man jobbar en bit in på kvällen. Kanske är det den stundande hösten som gör det? Behaglig skymning, krispig luft och sommaren som rensas ut för att pånyttfödas efter vintervilan. Hemmens tunna bomullsgradiner plockas ner och filtarna åker fram på soffryggarna, myggnätsfönstren stuvas in i förråden och ljuslyktorna plockas fram att pryda varenda ledigt utrymme. Bekantskapskretsen förminskas något för att dammas av igen till våren, men med de allra närmaste delar man höstmörka sena kvällar med i filmsoffan eller i klubbstugan. Senare hamnar spårpinnarna längst ner i ryggsäcken men skidor inhandlas, trots allt är ju hundfolket lika trogna varandra och sina pälsklingar.
Vem kan inte tycka om hösten egentligen, den är ju full av möjligheter!

7 kommentarer:

S as in Supermom sa...

Pälsklingar!!! Underbart uttryck som jag kommer sno rakt av ;) *kram*

Lotti sa...

Jättemysig blogg, väldigt vackra bilder. Jag har inte hunnit igenom hela än, men jobbar på det.

Ingela, Zeb, Indy sa...

Instämmer till fullo: hösten är absolut underbar!

catja sa...

Jag älskar också hösten!!!! ...ja eller riktigt härligt varm sommar men det är det ju sällan eller aldrig...

Anonym sa...

MEN, stinta va ha ru nu vure nacsht å nalla ur för kakburk. Man kan rakt tro du vure å lukte på nan whiskyflaske. Men sanning å säge ärä no ett litet fadersärv, ja ä å storförtjust i hösta. Klaren luft, otrolet vackra färger,å alla dessa märkliga dofter från mark, växter, skog, myrar och bär inte minst. Moras tobacksblommen doftar bedövande gott härmä bron på kvälla å murna å då helst ette na regn. Härmä jacktkuja doftene sött tå ljungen så man kan rakt tro dä ä honungen. Där änä förresten färdigt nu, så drottningen kan fo komma på besök å gå ti klackeskona om hu vell. Ja, gatt å ta n'bild tå n'rönn idag te ettemeddas sola mä sine knallröda bärklasar. Ändå han fäll en stån kvär innan han ä sum vackrast i sin röda bladdräkt. Att då sitte på e älgpass mä ellen framför sig å ha de brandgula asplöven blandat med ljusare björk, grön gran å de röda rönn dungarna jär att dä ä lätt å bli LYRISK! Änskönt att de kan lukte både dynja å surt bortu marken. Kvälla mörkne å vi fo tänne hemtrevnadens små eller å ljus.
Ja. ja rakt längdtes!
Behåll n'dan känsla, sköt om I å lev väl! I ä väl unt!
Käret Morfarn& mormora!!

Lill siss sa...

"Kongo kongo kongo du är ett stort jävla mongo!" skulle man ven unna säga... ^^ Vi saknar dig! <3

Karoline, Cino & Alf sa...

Hösten ja.. vem gillar inte hösten.. Och mysiga mornar vill man ha ofta... Hoppas att ni mår bra och tack för krya på dig hälsningen jag fick.
Kram