Sidor

söndag 14 december 2008

Ryggradslösa OK, men själlösa?


Läste på min kompis blogg där hon skrev att hennes handledare på smådjurspraktiken faktiskt tror att varken människa eller djur har en själ! Det är ju sjukt! Jag tror ju att till och med växter, träd, stenar, jord, vatten och allt annat vi har här på jorden har en själ, eller ett medvetande eller vad man vill kalla det. Herregud, vad gör det mig till? Det finns alltså faktiskt folk där ute som tror att sådana som jag och min kompis är fullständigt rubbade! Haha!
Ryggradslösa, själviska och maktgalna anser jag att människan är, men absolut inte själlös. Då skulle ju hoppet helt vara ute för oss och så kan det väl ändå vara?!
Vad tror du?

Imorgon har jag min sista dag på praktiken *grååååååt* Hittills har jag fått vara med på hanhundskastration, tandborttagning (hua!), vaccinering, stygnborttagning m.m. Avundsjuka? :)
Jag fick också närvara vid en avlivning av en ung hund med sådana problem att det ansågs rätt att låta den gå vidare. Det var med blandade känslor. Intressant men sorgligt. Dock är ju jag en sådan där hiskeligt knasig människa som tror att det finns ett liv efter döden och att den har det bättre, eller iallafall annorlunda, nu.
Nu är jag om ännu säkrare på att Berguven är det absolut bästa kliniken i Sundsvall med omnejd, för de bryr sig verkligen verkligen om djuret och människan bakom det. De är dessutom öppna, varma människor som gärna delar med sig av sin kunskap. Jag önskar bara att jag fick vara där varje dag, timmarna flyger fram!

5 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.guinnbeat.se/

En sån gråkelpie kanske lockar valpsuget? Tänkte iaf på dig när jag såg han...

Intressanta rader, jag är dig enig.

Kram Lisa

Anonym sa...

N, han gånga känne ja igen tonen. dä ä tåckahän tanker som visä att dä fins liv, å en själ.
Sedan om det finns i en grå sten det tvivlar i alla fall jag starkt på.Nog för att den j-vlas ordentligt när den skall upp ur marken, men knappas på eget bevåg.
För övrigt vackra rader.
Kan du tänk att magan käns stinn än!

Anonym sa...

Det är klart djuren har en själ och kommer vidare till "himlen" eller nåt...
Hoppas flytten har gåt bra, och att ni alla mår bra?
Kram

Anonym sa...

Älskar kortet på Leia. Älskar dig. Kramar från mig

Anonym sa...

Hey! Kände att jag missat en del i din blogg. Tror absolut att både människor och djur har någon form av själ. Har också hört att lägenheten börjar ta form på riktigt. Hoppas inte ni jobbar ihjäl er bara. Hoppas ni får en fin jul!

Julhälsningar från ett soligt Melbourne