Sidor

torsdag 17 april 2008

Vårväder!

.

Klockan var efter sju på
kvällen så de allra flesta
bilder blev väääldigt suddiga ...
Fotokurs nästa?
Men i och för sig ser de flesta
kelpies ut sådär med blotta ögat oxå.
Allt eller inget!



Som ni ser har det vänstra bakbenet
helt förtvinat och jag funderar på
att ta bort det helt ...
Nej, jag skojade bara!
Hon är så jäkla ful ibland ... :)



!#*!%&!# -strumpa!



Idag följde husse med ut på promenix i Bergsåker, det tycker vi alltid om! Vädret var ju underbart med gassande sol och ingen snålblåst som det annars alltid är här i Sundsvall, tycker jag. Bessa var också med då matte varit ute på galej och Leia är hemma med lååångt sår på magen då den eländiga livmodern äntligen är borta.
Veckan som gått har varit toppen, måndagen tillbringades ju hos systeryster i Härnösand och en sväng till farmor & farfar. Tisdag och onsdag klev jag opp 06:50 för att jobba till 16:00 med LUNCH! Helt otroligt, har aldrig haft en timmes lunch och visste inte riktigt vad jag skulle göra de resterande 58 minuterna efter jag kastat i mig maten som man måste göra inom restaurangbranschen. Nej, riktigt så illa var det inte, men jobbet är jättekul och timmarna flyr iväg. Ett plus är ju att jag får jobba med Titti ( www. http://tittutan.blogspot.com/) oxå så man surrar rätt mycket :) Jag hoppas på mer jobb i veckan såklart, men nu ligger fokus verkligen på tentan jag har på måndag *gulp* Skolan har definitivt blivit lidande igen men det får man helt enkelt ta, jag måste ju kunna betala för den lyxiga tillvaro jag lever i. *fniss*

Igår tillbringade jag & Tia några timmar på Matfors BHK och jag ska definitivt dit nästa onsdag också om vädret tillåter. Hon är så jäkla rolig att jobba med och jag läääängtar tills kursen börjar. Vi fick också träffa mamma Lisa och Tia fick veta hur man uppför sig. Tassen har tyvärr blivit lite värre igen och börjar blöda lite smått så framtill söndag blir det lugna promenader så det sista läker ordentligt. Kanske Arnica en sväng till? Det är fruktansvärt irriterande med den där utanpå-strumpan som blir dyngsur och aptung och halkar ner hela tiden. *morr*

Längtar ihjäl mig till nästa seminarium i Mora då både N och Tia förhoppningsvis ska med. Även Fams västgötaspets Frode kommer och Challis' sheltie Miso som vanligt. Det blir fest på fredagskvällen och 5-årskalas. Woho! Tråkigt och vemodigt att det är det sista, jag kommer inte träffa dem lika ofta, men de ska inte tro att de slipper undan för alltid! Jag har bil och jag vet hur jag ska utnyttja den! :)

Nej, kanske man ska ta och läsa om juvrets anatomi innan det blir för sent, i dubbel bemärkelse.
G'natt!

Ps --> Jag måste berätta om en sak som jag tycker är OTROLIGT fascinerande; Lilla leverflundrans livscykel! Här kommer det:
1. I en smittad kos avföring finns ägg ...
2. Äggen blir till larver ...
3. Larverna äts upp av en landsnäcka ...
4. Ut från landsnäckan kommer inkapslade larver ...
5. Den inkapslade larven äts opp av en myra ...
6. Ett slags "gift" gör att myran klättrar upp på ett strå, OCH TÖRS INTE KOMMA NER IGEN!!
7. Kon äter strået ...
8. Kon blir smittad!

Helt otroligt. Mållös!

2 kommentarer:

Malin sa...

Jaha! Är det DÄRFÖR vissa människor är höjdrädda?!

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the SBTVD, I hope you enjoy. The address is http://sbtvd.blogspot.com. A hug.